Postopek izdelave

priprava

Celovita priprava za uspešno proizvodnjo radiatorja

 • Sodelovanje tehnološkega oddelka za optimizacijo proizvodnega procesa

 • Natančna dokumentacija in kontrolni plani za visoko kakovost izdelkov

 • Pregled logistike za nemoten pretok materialov in informacij

Na podlagi razvojnega projekta tehnološki oddelek pripravi celoten nabor ukrepov za učinkovito izdelavo radiatorja v proizvodnem procesu. Z vrhunsko tehnologijo in strokovnim znanjem pripravljamo celoten nabor ukrepov, ki omogočajo učinkovito izdelavo radiatorjev. V ta namen oblikujemo postopke proizvodnje, razvijamo pripomočke, prilagajamo rezalna orodja in izbiramo ustrezne stroje. Skrbno določamo tudi delovno silo, ki je ključna za optimalen izkoristek proizvodnih zmogljivosti.

Priprava spremljevalne dokumentacije je temeljni korak za zagotavljanje natančnosti in visoke kakovosti proizvodnje radiatorjev. Naš tehnični oddelek skrbno pripravlja vse potrebne dokumente, vključno z natančnimi risbami, kontrolnimi plani, sestavnicami, časi izdelave in klasifikacijo izdelkov. Vsa ta dokumentacija je oblikovana z namenom zagotavljanja visoke kakovosti izdelkov skozi celoten proizvodni proces.

Poleg tega se izvede temeljit pregled logistike procesa, ki zajema pravilno usklajevanje in načrtovanje pretoka materialov, delov in informacij med različnimi fazami proizvodnje. Ta pregled vključuje analizo dobavnih verig, optimizacijo skladiščnih kapacitet, izbiro ustrezne logistične opreme ter učinkovito upravljanje inventarja, da se zagotovi nemoten potek proizvodnje. Skrbno načrtovanje logistike je ključnega pomena za dosego optimalnih rezultatov v proizvodnem okolju.

Vse te priprave temeljijo na strokovnem znanju in izkušnjah tehnološkega oddelka, ki združuje tehnično ekspertizo, inženirske rešitve ter skrb za visoko kakovost in učinkovitost proizvodnega procesa. Cilj je doseči optimalne rezultate glede na zahteve razvojnega projekta ter zagotoviti uspešno in usklajeno izdelavo radiatorja v proizvodnem okolju.

tehnologija

Vodilna tehnologija za učinkovito proizvodnjo radiatorjev

 • Inovativni računalniški program ccLEAP za napredno vodenje proizvodnje

 • CNC obdelovalni stroji za natančno obdelavo radiatorske glave

 • Avtomatska CNC žaga za prilagajanje dimenzij radiatorskega profila

Proizvodni proces radiatorjev se prične s polizdelki, ki so vodeni v proizvodnji z inovativnim računalniškim programom ccLEAP podjetja Inkolteh, ki je del naše skupine MAROVT GROUP.

Ključna polizdelka v naši proizvodnji sta radiatorska glava in srednji del profila. Radiatorska glava se obdeluje na CNC obdelovalnem stroju in ima zaradi številnih možnih priklopov različne dodelave.

Radiatorski profil se žaga na avtomatski CNC žagi. CNC žaga, prek računalniško krmiljenega sistema in recepture žaganja, premika profil in žaga na želene dimenzije (zaradi naše specifičnosti, ki obsega 50 standardnih višin radiatorjev).

sestava radiatorjev

Visoka kakovost in vzdržljivost sklopov radiatorjev

 • Skrbno sestavljanje sklopov s posebnim lepilom in hidravlično stiskalnico

 • Uporaba O tesnil za dolgo življenjsko dobo in enostavno razstavljanje

 • Testiranje tlaka za preverjanje tesnosti radiatorja

Po prejemu naročila in izstavitvi delovnega naloga pričnemo s sestavljanjem radiatorja. Prva faza vključuje sestavljanje sklopov. Sklop sestavimo tako, da na cev profila nanesemo posebno lepilo, nato pa s hidravlično stiskalnico spojimo srednji del profila in glavo. S takim postopkom dosežemo spoj, ki prenese minimalno 16 barov tlaka.

Sestavljeni sklopi se nato s posebno pušo združujejo v radiator poljubne dolžine. Prednost naših spojev med členi je uporaba O tesnila, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo, prilagodljivost ter možnost razstavljanja in ponovnega sestavljanja členov oz. sklopov. Vsak radiator je nato podvržen testu tlaka, pri čemer ga potopimo v vodo in vizualno preverjamo tesnost.

barvanje radiatorjev

Okolju prijazna proizvodnja

 • Razmaščevanje radiatorjev v sodobnem pralnem tunelu

 • Čistilna naprava za filtriranje odpadne vode in skladnost s standardom ISO 14001

 • Kvalitetno barvanje z uporabo visoko oprijemljive barve in pečenje pri optimalni temperaturi

Velik poudarek dajemo razmaščevanju radiatorja, ki se izvaja v pralnem tunelu. Radiator potuje skozi tri cone. V prvi coni se izvaja fosfatiranje in razmaščevanje, v drugi in tretji coni pa izpiranje. Na koncu radiator operemo še z demineralizirano vodo. Ker skrbimo za okolje in upoštevamo standard ISO 14001, imamo tudi sodobno čistilno napravo, ki čisti in filtrira odpadno vodo iz pralnega tunela, tako da je primerna za izpust v javni odtok.

Po pranju se radiator s prisilno ventilacijo osuši in je pripravljen za nanos barve. Barvo nanašamo z avtomatskimi pištolami, ki se samodejno pozicionirajo glede na velikost radiatorja. Pri tem uporabljamo barvo priznanega švicarskega proizvajalca IGP. Da zagotovimo visoko kakovostno oprijemljivost in dolgo življenjsko dobo, suhoprašno barvo zapečemo pri 185 °C. Pobarvan radiator še enkrat vizualno pregledamo in ga pripravimo za pakiranje.

kontrola kakovosti

Končni izdelek visoke kakovosti

 • Vizualni pregled in pakiranje radiatorja

 • Garancijski list in črtna koda za sledljivost izdelka

 • Pripravljenost za skladiščenje med končnimi izdelki

Končni izdelek je tako izdelan radiator, opremljen z garancijskim listom in črtno kodo, ki je pripravljen za skladiščenje med končnimi izdelki.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree